bazárhangulat

ma azon gondolkodtam, hogy mi lett volna, ha török családba születek. mondjuk isztambuli kereskedő családba. fűszeres-édességes boltunk lenne a Grand Bazaarban, ami egyben az otthonunk is lenne. egész nap ott sürögnék-forognék úgy, hogy közben nem tudnám, mi az a “határidő”, de még azt sem, mi az az “egyetem” . és nem is érdekelne. illatokban fürödnék egész nap, turistákkal csevegnék, alkudnék, nevetnék, fényeket kergetnék, elvegyülnék, előkerülnék, csillámporos volnék… ééés: a szomszéd teaárus fiúval szemeznék. mágia venne körül minden nap (bocs hanna de muszáj nekem ez a szó:))
errefel születtem egy olyan helyre, ami a keletnek mindig túl nyugati, de a nyugatnak midnig túl keleti volt. ezzel még nem is lenne ssemmi baj, ésés biztos itt is meglehet találni a fényeket, meg csillámport, ha a megfelelő helyen és elég kitartóan keresi az ember. csak nekem ittésmost kicsit elegem lett a betonból meg szemaforból, hogy célokat kell kitűzni, egyiket a másik után, és azon dolgozni, hogy értelmet vigyünk abba, ami már önmagában is az értelem.

8 gondolat “bazárhangulat” bejegyzéshez

  1. ha Istambulba születtél volna, az szívás lenne, me nem ismernénk egymást, nem lenne annyi közös gyerekkori élmény, gondolj csak bele, hiányozna az élmény, hogy a padláson mászkálunk át egymáshoz, vagy a mix fm-es kívánságműsorok az erdőről, s a zsákokkal való szánkózás, meg az “asszonyunk”, meg a ” kapcsolatunk”, tudod, …a telefonos hackerkedéseink…s még sorolhatnám, de milyen komment lenne az, amelyiket fejezetekre kellene osztani végül, s regényként kiadni…pfff. Ha Istambulba születtél volna, s hogy mégis ismernénk egymást, akkor ahogy magunkat ismerem a magyar s a török nyelv közötti összefüggéseket keresnénk, s a török s magyar kultúrákat osztanánk, s Te hetente küldenéd nekem a rahátot:))azért nem is lenne oan rossz, Te….hm

  2. BETONSZEMAFORBÓL CSILLÁMPORT CSIHOLNI! ez a művészet. ez az élet. (Bocs, beakadt a capslock az elején.)
    Most úgy vágyok Kolozsvárra…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s