jó vagy rossz?

meggyőztél, írok. képzeld, találtam egy jó bizonyítékot arra, hogy igazából optimista vagyok. ezt mondjuk sosem tagadtam, csak néha voltak vannak helyzetek, amikor ordít rólam az ellenkezője, és el-elgondolkodtat néha, hogy a félig tele pohár miért üres félig? na de íme a bizonyítéka valaminek: rájöttem, hogy a jó és rossz emlékeimet kicsit másképp kategorizálom egy ideje. éspedig nem jók, illetve rosszak, hanem de jó, hogy megtörtént emlékek, illetve de jó, hogy túl vagyok rajta emlékek.

HATALMAS különbség.

ilyen formában egyrészt kifejeződhet a hálám előbbiért is, meg utóbbiért is. másrészt, utóbbi kicsit úgy hat, mintha a jelenem és jövőm valami sokkal de sokkal jobb lenne, vagy legalábbis valami jobb fele haladna.
hát nem szebb megoldás, mint “jó”-val meg “rossz”-al felcímkézni minden dobozt?? nincs olyan, hogy rossz. minden jó!!! csak ki kell centizni a megfelelő nézőpontot. valakinek a szavaival élve: “minden a tálalástól függ”. hát tálaljunk szépen.
s váljék egészségünkre az is ami megtörtént, és az is, amin túl vagyunk!

7 gondolat “jó vagy rossz?” bejegyzéshez

  1. Mien jo, hogy ilyen gyakran irsz! Olvasva nekem is megjon a kedvem, de ugy erzem, olyan kozhely dolgok sulnenek ki belole! no de nem adtam meg fel!
    Udv

  2. most hogy mondod, lehet, hogy ennek a bejegyzésnek is nagyon közhely íze van…. amúgy engem is ez tart vissza sokszor. kicsit olyan mintha ugyanarról írnék mindig.. begyepesedtem :))

  3. Juj, Kata! Én ma olvasom először ezt a bejegyzésed és nagyon tetszik, csak az a bibi, hogy úgy néz ki, van egy alteregóm, aki belekontárkodik a levesembe…
    Szóval Bodor Rita (akivel 1X gyümölcssalátát készíttettél) nem írt neked 2010. május 25-én déli 1 óra után megjegyzést…
    Pussz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s